Olie Molieicoon_witgeelgroenkoper
Orzo verde Knoflook olie

Orzo Verde

Een heerlijk, gezond, Italiaans gerecht in combinatie met olie molie knoflook olie.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram Orzo
  • 30 gram parmezaans kaas
  • 20 gram pistache noten
  • 5 gram basilicum
  • 200 gram spinazie
  • 1 stuk sjalot
  • 150 mililiter pastawater
  • 1 stuk burrata
  • 1 stuk tros tomaten
  • Olie Molie knoflook olie hoeveelheid veranderd naar smaak

Instructies
 

Pasta koken

  • Kook een pan met water en kook de Orzo naar de bereidingswijze op de verpakking. Houd 150 ml pasta water apart voor later.

Gepofte tomaatjes

  • Stop de tomaatjes samen met wat olijfolie, peper en zout in aluminium folie en doe deze 15 minuten in de oven op 200 graden.

Saus maken

  • Bak de spinazie tot deze wat gekrompen is en voeg ondertussen de Parmezaanse kaas, pistache noten, basilicum en sjalot toe in de blender. Wanneer de spinazie klaar is, stop deze ook in de blender. Voeg wanneer de pasta klaar is nog pasta water toe en blend tot een egale saus.

Gerecht afmaken

  • Stop de pasta samen met de saus in een pan, bak tot deze warm is en maak op smaak met peper en zout.
  • Maak de pasta op het bord af met wat burrata, de gepofte tomaten en een scheut olie molie knoflook olie naar smaak.
Trefwoord groente, pasta

Laat een reactie achter

Scroll naar boven