Orzo Verde
Een heerlijk, gezond, Italiaans gerecht in combinatie met olie molie knoflook olie.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 300 gram Orzo
- 30 gram parmezaans kaas
- 20 gram pistache noten
- 5 gram basilicum
- 200 gram spinazie
- 1 stuk sjalot
- 150 mililiter pastawater
- 1 stuk burrata
- 1 stuk tros tomaten
- Olie Molie knoflook olie hoeveelheid veranderd naar smaak
Saus maken
Bak de spinazie tot deze wat gekrompen is en voeg ondertussen de Parmezaanse kaas, pistache noten, basilicum en sjalot toe in de blender. Wanneer de spinazie klaar is, stop deze ook in de blender. Voeg wanneer de pasta klaar is nog pasta water toe en blend tot een egale saus.
Gerecht afmaken
Stop de pasta samen met de saus in een pan, bak tot deze warm is en maak op smaak met peper en zout.
Maak de pasta op het bord af met wat burrata, de gepofte tomaten en een scheut olie molie knoflook olie naar smaak.