
Bruschetta met tomaat
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 4
Ingrediënten
- 1 stuk stokbrood zo vers mogelijk
- 4 stuks grote vleestomaten
- 1 stuk rode ui
- 1 teen knoflook
- Olie Molie Italiaanse kruiden olie hoeveelheid veranderd naar smaak
- peper & zout
Instructies
Tomatenmix maken
- Breng een pan water aan de kook en een kom met ijswater, snijd met een mes een kruis in aan de onderkant van de tomaat.
- Leg de tomaat na 1 minuut uit het water en laat ze schrikken in koud water. Hierdoor komt het velletje van de tomaat los en is deze makkelijk te verwijderen.
- Verwijder het velletje en het waterige gedeelte van de tomaat zodat je alleen het vruchtvlees over houdt. Snijdt deze in brunoise (in kleine blokjes van 5mm).
- Doe de brunoise gesneden tomaat in een kom en voeg hier Olie Molie italiaanse kruiden olie aan toe.
- Schep hier de gehakte basilicum doorheen en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Dit mengsel kan je meteen gebruiken of een nacht laten marineren.
Gerecht afmaken
- Snijdt een vers stokbrood klein en besprenkel deze met olie molie knoflookolie, peper & zout. Grill deze in de oven of in de pan tot ze een goudbruine kleur hebben.
- Laat ze even afkoelen en leg er met een lepel wat van het tomatenmengsel op.
- Eet smakelijk
Trefwoord bruschetta, tomaat