Olie Molieicoon_witgeelgroenkoper
bruschetta italiaanse kruiden olie

Bruschetta met tomaat

Een heerlijke gegrild stokbroodje met een tomatenmix aangemaakt met Olie Molie
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuk stokbrood zo vers mogelijk
  • 4 stuks grote vleestomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Olie Molie Italiaanse kruiden olie hoeveelheid veranderd naar smaak
  • peper & zout

Instructies
 

Tomatenmix maken

  • Breng een pan water aan de kook en een kom met ijswater, snijd met een mes een kruis in aan de onderkant van de tomaat.
  • Leg de tomaat na 1 minuut uit het water en laat ze schrikken in koud water. Hierdoor komt het velletje van de tomaat los en is deze makkelijk te verwijderen.
  • Verwijder het velletje en het waterige gedeelte van de tomaat zodat je alleen het vruchtvlees over houdt. Snijdt deze in brunoise (in kleine blokjes van 5mm).
  • Doe de brunoise gesneden tomaat in een kom en voeg hier Olie Molie italiaanse kruiden olie aan toe.
  • Schep hier de gehakte basilicum doorheen en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Dit mengsel kan je meteen gebruiken of een nacht laten marineren.

Gerecht afmaken

  • Snijdt een vers stokbrood klein en besprenkel deze met olie molie knoflookolie, peper & zout. Grill deze in de oven of in de pan tot ze een goudbruine kleur hebben.
  • Laat ze even afkoelen en leg er met een lepel wat van het tomatenmengsel op.
  • Eet smakelijk
Trefwoord bruschetta, tomaat

Laat een reactie achter

Scroll naar boven