
Spinazie broccoli soep
Een glutenvrije soep die makkelijk en snel gemaakt kan worden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4
Ingrediënten
- 200 gram spinazie
- 1 stuk broccoli
- Olie Molie knoflook olie
- 1 grote aardappel
- 1 stuk groenten bouillon
- 1 middel grote ui
- 650 mililiter water
- Olie Molie knoflook olie
- peper & zout
Instructies
Voorbereidend snijwerk
- Snij de ui grof
- Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes
- Snij/pluk de broccoli tot kleine roosjes
Soep maken
- Bak de ui glazig en roerbak daarna de aardappel en broccoli mee
- Giet hierna het water erbij samen met de groentebouillon en laat dit ongeveer 8 tot 10 minuten koken
- Voeg hierna de spinazie toe
- Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met peper en zout en maak af met een scheut Olie Molie knoflook olie.
- Eet smakelijk!
Trefwoord broccoli, soep, spinazie