Spinaziesoep met olie molie knoflook olijfolie

Spinazie broccoli soep

Een glutenvrije soep die makkelijk en snel gemaakt kan worden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gram spinazie
  • 1 stuk broccoli
  • Olie Molie knoflook olie
  • 1 grote aardappel
  • 1 stuk groenten bouillon
  • 1 middel grote ui
  • 650 mililiter water
  • Olie Molie knoflook olie
  • peper & zout

Instructies
 

Voorbereidend snijwerk

  • Snij de ui grof
  • Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes
  • Snij/pluk de broccoli tot kleine roosjes

Soep maken

  • Bak de ui glazig en roerbak daarna de aardappel en broccoli mee
  • Giet hierna het water erbij samen met de groentebouillon en laat dit ongeveer 8 tot 10 minuten koken
  • Voeg hierna de spinazie toe
  • Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met peper en zout en maak af met een scheut Olie Molie knoflook olie.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord broccoli, soep, spinazie

Laat een reactie achter

Scroll naar boven