
Room pasta met gegrilde groene asperges
Een simpele, snelle pasta met een touch van citroen.
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
Pasta
- 500 gram conchiglie pasta
Saus
- 350 gram ricotta
- 140 gram parmezaansekaas
- Olie Molie citroen olie
Groente
- 400 gram groene asperges
Instructies
Pasta koken
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
Asperges grillen
- Gril de asperges ongeveer 2,5 min per kant
Saus bereiden
- Rasp de parmezaanse kaas met de ricotta. Hou een beetje Parmezaanse kaas apart.
- Doe een scheut Olie Molie citroen olie, peper en zout door het kaas mengsel.
Alles samenbrengen
- Giet de pasta af en hou wat kookvocht apart.
- Meng nu de pasta met het kaasmengsel en een beetje kookvocht.
Gerecht afmaken
- Verdeel de pasta over de twee borden en leg de gegrilde asperges er over heen.
- Maak het gerecht af met een beetje Parmezaanse kaas.
- Eet smakelijk!
Trefwoord citroen, groene asperges, pasta, roomsaus