Olie Molieicoon_witgeelgroenkoper

Carpaccio van ossenhaas met parmezaanse kaas en truffel olie

De klassieke, maar overheerlijke carpaccio zoals iedereen hem kent. Simpel en lekker. Een carpaccio van ossenhaas met daarboven op rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten en afgetopt met de Olie Molie truffel olie.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram ossenhaas heel of voorgesneden
  • 85 gram rucola
  • 30 gram pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas vers geschaafd
  • peper & zout
  • Olie Molie truffel olie

Instructies
 

Carpaccio

  • Snij de carpaccio zo dun mogelijk. Wanneer u nog niet tevreden bent met de dikte van de plakken kunt u de plakken tussen folie leggen en met een vleeshamer de carpaccio dunner slaan. Heeft u geen vleeshamer kan dit ook met een deegroller of een onderkant van een pan. Probeer de plakken carpaccio heel te houden. Leg hierna de plakken carpaccio op het bord of tussen een folie wanneer u het later wilt gaan gebruiken.

Toppings

  • Bak ondertussen de pijnboompitten en rasp de Parmezaanse kaas naar de gewenste dikte.

Afmaken

  • Zorg dat u 15 minuten voordat u de carpaccio gaat serveren begint aan de opmaak. Hierdoor kan de carpaccio weer op kamertemperatuur komen.
  • Leg de carpaccio op het bord en doe hier peper en zout overheen. Hierna een goede scheut Olie Molie truffel olie. Doe dit naar smaak.
  • Bestrooi daarna de carpaccio met de toppings, begin met de rucola daarna de parmezaanse kaas, daarna de pijnboom pitten en maak af met een eventueel bloementje of kress.
  • Smakelijk eten!
Trefwoord carpaccio, ossenhaas, truffel, truffel olijfolie

Laat een reactie achter

Scroll naar boven