Olie Molieicoon_witgeelgroenkoper

De Leccino olijf

De Leccino olijf is een variëteit van olijf die voornamelijk wordt geteeld in Italië en is een van de meest populaire olijvensoorten ter wereld. Het is een relatief kleine olijfboom, die ongeveer 5-7 meter hoog wordt en een dichte, ronde kroon heeft.

 

De Leccino olijf is een zeer vruchtbare olijfboom en de olijven zijn klein tot middelgroot van formaat, en hebben een ovale tot ronde vorm. De olijven worden meestal geoogst als ze rijp zijn en hebben een diep paarse tot zwarte kleur.

 

Leccino olijfolie is bekend om zijn fruitige smaak, met een milde, boterachtige textuur en een licht bittere afdronk. Het is ook rijk aan antioxidanten en gezonde vetten, waardoor het een gezonde keuze is voor het bereiden van voedsel. Leccino olijfolie wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken en is vooral populair voor het maken van sauzen, marinades, dressings en voor het bakken en braden van voedsel.

 

De Leccino olijf is ook een veelzijdige olijf die kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals in de productie van tafelolijven, ingemaakte olijven, tapenades en andere olijf gerechten.

 

De oogst van de Leccino olijf vindt meestal plaats in november en december, en de olijven worden met de hand geplukt om beschadiging van de olijven te voorkomen. De olijven worden vervolgens verwerkt tot olie of ingemaakt om te worden gebruikt als tafelolijven.

Olijfgaard Puglia, Italië

Laat een reactie achter

Scroll naar boven