Olie Molieicoon_witgeelgroenkoper

De Peranzana olijf​

Prachtige olijfboomgaard in het warme mediterrane zonlicht, met rijen weelderige olijfbomen die zich uitstrekken tot aan de horizon. De zilvergroene bladeren vangen het zonlicht op en creëren een rustgevend en schilderachtig landschap.

De Peranzana olijf is een variëteit van olijf die afkomstig is uit de regio Apulië in het zuiden van Italië. Het is een belangrijk ingrediënt in de regionale keuken en wordt beschouwd als een van de beste olijvensoorten ter wereld vanwege zijn unieke smaak en textuur.

 

De Peranzana olijfboom groeit langzaam en kan een hoogte van 5-6 meter bereiken. De olijven zijn klein tot middelgroot van formaat, hebben een ovale vorm en hebben een diep paarse kleur wanneer ze rijp zijn. De olijven hebben een hoog oliegehalte van ongeveer 20-25% en worden vaak gebruikt voor het produceren van hoogwaardige extra vierge olijfolie.

 

De smaak van Peranzana olijfolie wordt vaak beschreven als fruitig en licht bitter, met een licht pittige afdronk. Het heeft ook een kenmerkende geur van verse amandelen en een hint van artisjokken. Door de unieke smaakprofielen wordt de olie vaak gebruikt als een finishing touch op salades, gegrilde groenten en visgerechten.

 

Vanwege de delicate smaak en textuur van de Peranzana olijven, wordt de oogst met de hand geplukt om beschadiging van de olijven te voorkomen. De oogst vindt plaats van oktober tot november en de olijven worden direct na de pluk geperst om de hoogste kwaliteit olijfolie te garanderen.

 

Meer lezen over de Leccino olijf, die ook onderdeel is van onze extra vergine olijfolie klik hier.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven