Truffel risotto
De lekkerste truffel risotto samen met geroosterde groenten en kip
Voorbereidingstijd 0 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
- 300 gram risotto
- 150 mililiter witte wijn
- 4 eetlepel Olie Molie truffel olie Hoeveelheid kan verschillen naar smaak
- 2 stuks Sjalotten
- 2 teentjes Knoflook
- 300 gram kipdijfilet
- Paddenstoelen mix
- 1 liter paddenstoelen bouillon
- 1 stuk gele courgette
- 200 gram parmazaanse kaas
- Oregano Hoeveelheid kan verschillen naar smaak
- Peper & zout Hoeveelheid kan verschillen naar smaak
Snipper de sjalotten en teentjes knoflook en fruit deze in de pan met een beetje olie.
Voeg hier de risotto rijst aan toe en bak tot glazig.
Bak in een andere pan de kipdijfilet gaar en leg deze apart in een bakje.
Bak in dezelfde pan de courgette en paddenstoelen.
Wanneer de risotto rijst glazig begint te worden voeg de witte wijn toe. Bak door tot de wijn volledig opgenomen is.
Voeg nu telkens ene schep bouillon toe aan de rijst nadat de vorige volledig opgenomen is.
Wanneer alle bouillon is opgenomen in de rijst voeg je de parmezaanse kaas oregano, Olie Molie truffel olie en peper en zout toe naar smaak.
Eet smakelijk!
Trefwoord risotto, truffel