De nieuwe olijven worden in november geoogst! Schrijf je in en hoor als eerste wanneer de olijfolie van de oogst van 2024 beschikbaar is.
Een selectie kiezen resulteert in het geheel verversen van de pagina.
Opent in een nieuw venster.
Orzo Verde
Servings: 4
Keywords: Orzo, Olijfolie
Prep Time: 30 mins
Cook Time: 30 mins
Total Time: 1 hours 0 mins
Ingredients
Instructions
Ingredients
300 gram Orzo
30 gram Parmezaans kaas
20 gram pistache noten
5 gram basilicum
200 gram spinazie
1 sjalot
150 mililiter pastawater
1 burrata
1 trostomaat
Olie Molie knoflook olie
Instructions
Pasta koken
Pasta kokenKook een pan met water en kook de Orzo naar de bereidingswijze op de verpakking. Houd 150 ml pasta water apart voor later.
Gepofte tomaatjes
Gepofte tomaatjesStop de tomaatjes samen met wat olijfolie, peper en zout in aluminium folie en doe deze 15 minuten in de oven op 200 graden.
Saus maken
Saus makenBak de spinazie tot deze wat gekrompen is en voeg ondertussen de Parmezaanse kaas, pistache noten, basilicum en sjalot toe in de blender. Wanneer de spinazie klaar is, stop deze ook in de blender. Voeg wanneer de pasta klaar is nog pasta water toe en blend tot een egale saus.
Gerecht afmaken
Stop de pasta samen met de saus in een pan, bak tot deze warm is en maak op smaak met peper en zout.
Maak de pasta op het bord af met wat burrata, de gepofte tomaten en een scheut olie molie knoflook olie naar smaak.