Steak tartaar met gepekelde eidooier en een kletskop van Parmazaanse kaas
Een perfect voorgerecht waarmee u uw gezelschap kan verassen.
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Aanmaken van steak tartaar
- 1 theelepel tabasco
- 1 theelepel worcestershiresauce
- 6 stuks mini augurken
- 1 stuks sjalot
- 1 eetlepel Djon mosterd
- 1 eetlepel kappertjes
- Olie Molie truffel olie
- peper en pout
Gepekelde eidooier
- 4 stuks eidooier
- 350 gram zout
- 250 gram suiker
Kletskop van parmezaanse kaas
Eidooier pekelen
Check recept eidooier pekelen ...............
Of gebruik rauwe eidooier, probeer deze heel te houden voor een mooie presentatie.
Voorbereidend snijwerk
Snij de ossenhaas zo dun mogelijk. LET OP! De eerste plakjes bepalen of jouw steak tartaar mals wordt of niet. Zorg dat de eerste plakken tegen de draad in gesneden zijn en maak ze zo dun mogelijk. Nadat je dunne plakken hebt gesneden kan je hiervan tartaar snijden. Bepaal zelf hoe grof of fijn je dit doet. Doe dit naar eigen voorkeur.
Snij de kappertjes, sjalot en de mini augurken fijn.
Aanmaken van de steak tartaar
Voeg de tartaar die je hebt gesneden samen met de olie molie truffel olie, worcestershiresauce, tabasco, djon mosterd, kappertjes, sjalot en mini augurken. Breng dit op smaak met peper en zout.
Opmaak van de steak tartaar
Portioneer de steak tartaar in porties van 75 gram en leg deze in de gewenste vorm op een bord.
Steek hier voorzichtig de kletskop in en rasp hier overheen de gepekelde eidooier. Maak het gerecht af met een bloementje of kress.
Eet smakelijk!
Trefwoord ossenhaas, steak tartaar